Pasta, wie is er niet dol op? Het is één van de belangrijkste onderdelen van de Italiaanse keuken. Maar welke pasta gebruik je nu in welk gerecht? Wij zetten de beste pasta combinaties voor je op een rij.
Welke soort pasta gebruik je in welk gerecht?
Pasta heb je in alle soorten en maten. Dat is niet alleen zodat het er leuk uit ziet. Vaak heeft de vorm van de pasta ook een functie. Zo past de ene pastasoort beter bij een dikke saus. De andere pasta heeft juist het doel om een dunne saus goed te laten kleven.
Zo gebruik je Mafaldine Tricolore
Mafaldine is een lintpasta, die gekleurd is in de kleuren van de Italiaanse vlag. De pasta heeft een decoratief, golvend randje en is ideaal voor stevige sauzen zoals ragù of bolognese. Deze pasta komt uit Gragnano, een stad die al meer dan 500 jaar bekendstaat om zijn hoogwaardige pasta-productie. Meer informatie over Mafaldine Tricolore.
Waarvoor gebruik je vlinderpasta (Farfalle)?
Farfalle, oftewel vlinderpasta, is een van de populairste pastavormen in Italië. Deze versie is gekleurd in de kleuren van de Italiaanse vlag en is perfect voor sauzen met zalm, rucola of tomaten. Het decoratieve uiterlijk maakt deze pasta niet alleen lekker, maar ook een lust voor het oog. Bekijk Farfalle Tricolore.
Wat maak je met Strozzapreti al Peperoncino?
Deze pittige pasta, gemaakt van durumtarwe en natuurlijke ingrediënten zoals tomaat en rode biet, is ideaal voor liefhebbers van een beetje extra pit. Strozzapreti combineert uitstekend met ricotta, rucola, cherrytomaten en zelfs in een pastasalade. Ontdek Strozzapreti al Peperoncino.
Dit maak je met Frastagliate
Frastagliate zijn noedels gemaakt van eierpasta. Dankzij de gekartelde rand houdt deze pasta perfect pastasauzen vast. Perfect in combinatie met een pestosaus, zoals in dit recept. Ook perfect voor een gerecht met zeevruchten. Deze pasta wordt volgens eeuwenoude tradities gemaakt. Bekijk Frastagliate Tricolore all’Uovo.
De klassieker Tagliatelle all’Uovo
Tagliatelle is een klassieker! Deze pasta is gemaakt met 20% verse eieren. Hierdoor heeft heen rijke smaak en een stevige textuur. Dit past dan ook perfect in romige sauzen. Denk hierbij aan carbonara of een champignonsaus. Ontdek Tagliatelle all’Uovo.
Pasta Trofie in gerechten
Trofie zijn pasta rolletjes. Deze pastavorm uit Ligurië wordt vaak gebruikt in combinatie met pesto alla Genovese. De rolletjes zijn perfect in het vasthouden van saus. Zo kun je volop van de smaak genieten. Bekijk Pasta Trofie.
Dit maak je met spaghetti
Spaghetti, wie kent deze pasta niet? Deze pasta heeft de vorm van lange slierten. Het lekkerste bij spaghetti? Een simpele tomatensaus óf juist een heerlijke roomsaus. Onze ambachtelijke spaghetti komt uit Zuid-Italië. Deze wordt op traditionele wijze gemaakt. De pasta heeft een ruwere textuur, wat zorgt voor een betere hechting van de saus. Bekijk Spaghetti della Mamma.
Paccheri Rigati Tricolore
Paccheri zijn grote pastabuisjes. Perfect om te vullen met talloze combinaties. Denk bijvoorbeeld aan een vulling ricotta, spinazie en kaas. Ideale pasta voor een lekker ovengerecht. Ontdek Paccheri Rigati Tricolore.
Oortjespasta: Orecchiette Multigusto
Orecchiette, oftewel 'oortjes', zijn typische pasta's uit de regio Apulië. Het heeft een unieke textuur die goed samengaat met groentesauzen zoals broccoli, knoflook en ansjovis. Bekijk Orecchiette Multigusto.
Dit maak je met Linguine
Linguine is een langwerpige soort pasta dat lijkt op spaghetti. Het is alleen iets breder. Deze pastasoort smaakt heerlijk in combinatie met zeevruchten. Of combineer hem met een lichte tomatensaus. Het pakt lichte smaken perfect op.
Pasta's bij Oil & Vinegar
Op zoek naar een specifieke pastasoort? Oil & Vinegar heeft een breed assortiment ambachtelijke pasta’s. Van traditionele varianten tot meer bijzondere smaken zoals truffelpasta. Voor ieder wat wils. Bekijk ons volledige aanbod pasta’s op onze pasta-pagina.
Recepten met pasta's
Ben je benieuwd naar heerlijke recepten met deze pasta's? Bekijk dan onze uitgebreide receptenpagina met pasta's. Ontdek welke gerechten je kunt maken met je favoriete pasta.