De productie van Extra Vierge Olijfolie met Aroma's.
Bij Oil & Vinegar begrijpen we dat de productie van extra vierge olijfolie met aroma's net zo belangrijk is als die van neutrale olijfolie. De olijfolie die wij selecteren, is zorgvuldig geproduceerd door boeren die waarde hechten aan een hoge kwaliteit van de basisolie. De productie van onze smaakvolle oliën vindt meestal aan het einde van het oogstseizoen plaats. Zo wordt voorkomen dat de smaken vermengen met neutrale oliën. Elk jaar selecteren wij voor onze EVOO+ een nieuwe oogst om jou het beste te kunnen bieden.
Het Verhaal Achter Onze Chili Olijfolie
We nemen je graag mee naar de zonovergoten regio Puglia, in de hak van Italië. Hier wordt onze chili olijfolie gemaakt van lokale, pittige chilipepers en 100% Coratina-olijven. Klik op de afbeeldingen hieronder om het volledige productieproces van deze olie te ontdekken, van het persen van de olijven tot de unieke toevoeging van chili.
Hoe Komen de Smaken in Extra Vierge Olijfolie?
Onze smaakvolle extra vierge olijfolie (EVOO+) begint met een fruitige en grassige basisolijfolie van hoge kwaliteit. Of het nu gaat om onze basilicum-, citroen- of knoflook olijfolie, de toegevoegde ingrediënten zijn puur en krachtig van smaak. Dat zorgt ervoor dat de smaak ook tijdens het koken overeind blijft.
Het produceren van extra vierge olijfolie aroma's is een kunst op zich. Het vereist vakmanschap om de smaak en geur van verse ingrediënten vast te houden zonder synthetische toevoegingen. Vooral in Italië en Spanje vind je producenten die dit op een natuurlijke manier doen, hoewel het aanbod beperkt is.
Meegeperst voor de Beste Smaak
De meest kostbare en pure productiemethode is het mee persen van verse ingrediënten met de olijven. Denk hierbij aan onze basilicum olijfolie: zodra je de fles opent, ruik je de intense geur van verse basilicum. Voor onze citroen olijfolie gebruiken we uitsluitend Siciliaanse biologische citroenen en voor onze sinaasappel olijfolie gebruiken we biologische sinaasappels uit Apulië.
Natuurlijke Aroma's en Extracten
De smaak van sommige oliën wordt verkregen door natuurlijke aroma's toe te voegen. Wij gebruiken alleen aroma's die voor ten minste 95% afkomstig zijn van het desbetreffende ingrediënt. Voor producten zoals onze knoflook olijfolie garandeert dit een intens knoflookaroma.
Bij onze truffel olijfolie wordt truffelextract toegevoegd, gewonnen uit echte Italiaanse truffels. Dit zorgt ervoor dat de truffelsmaak behouden blijft tot de laatste druppel in de fles, wat niet haalbaar zou zijn met verse truffels alleen.
7 Kwaliteitsweetjes Over Onze EVOO+
Hier zijn enkele weetjes die de kwaliteit van onze EVOO+'s benadrukken:
- Onze extra vierge olijfolie aroma's heeft een lage zuurgraad, altijd lager dan < 0,5%.
- De olijfsoorten en het smaaktype van onze EVOO+ zorgen voor een harmonieuze balans.
- EVOO+ is handig in de keuken als je even geen verse chili, knoflook of basilicum bij de hand hebt.
- Waar veel andere oliën aroma's zijn gemengd met goedkopere oliën, bevatten onze EVOO+’s alleen echte extra vierge olijfolie.
- Onze oliën worden vaak tijdens het persen van de olijven gemengd met ingrediënten, zoals chili en basilicum, voor een intensere smaakervaring.
- EVOO+ laat zich perfect combineren met onze azijnen, wat zorgt voor eindeloze variaties aan smaakvolle dressings.
- We selecteren op sterke smaken die bij het koken volledig tot hun recht komen.
Bewaren in Groen Glas voor de Beste Kwaliteit
Onze EVOO+ wordt bewaard in groen glas om de kwaliteit te behouden. Extra vierge olijfolie is namelijk gevoelig voor licht en temperatuurinvloeden. Bewaar de olie op een koele, donkere plaats voor een optimale smaakbeleving. Voor transport naar de klant verpakken we onze olie in vloeipapier, zodat de versheid gegarandeerd blijft.
Onze Soorten EVOO+
Bij Oil & Vinegar hebben we een breed assortiment aan extra vierge olijfoliën met aroma's. Van kruidig tot fruitig, en van robuust tot fris – wij hebben momenteel meer dan 12 soorten EVOO+ in onze collectie.
Combineer Olijfolie en Azijn voor Verrassende Smaken
Extra vierge olijfolie en azijn zijn afzonderlijk al smaakvol, maar samen wordt het pas echt bijzonder! Meng drie delen olie met één deel azijn voor een heerlijke vinaigrette. Voeg eventueel een lepeltje honing, mosterd of gedroogde kruiden toe voor een extra twist. Heb je even geen verse ingrediënten bij de hand? Onze EVOO+'s bieden een perfecte oplossing voor smaak in de keuken.
Wist je dat?
- Een zoete fruitazijn combineert uitstekend met een robuuste extra vierge olijfolie.
- Bewaar olijfolie altijd op een donkere en koele plek, en sluit de fles goed af.
- Je vinaigrette wordt nog lekkerder met een extra scheutje van onze kwalitatieve EVOO+.
Ontdek ons uitgebreide assortiment en verrijk jouw gerechten met de smaken van onze unieke extra vierge olijfoliën bij Oil & Vinegar.