Deze gepocheerde peer in witte wijn en Marc-de-champagne-azijn is het perfecte kerstdessert: zacht, fris en elegant. Geserveerd met romige sabayon, krokante pistachenootjes en knapperige Cantuccini. Een verfijnde afsluiter die elke feesttafel laat stralen!
christmas
dessert
3 - 4 Servings
50 min
Gepocheerde peer met Marc-de-champagne-azijn
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Deze gepocheerde peer in witte wijn en Marc-de-champagne-azijn is het perfecte kerstdessert: zacht, fris en elegant. Geserveerd met romige sabayon, krokante pistachenootjes en knapperige Cantuccini. Een verfijnde afsluiter die elke feesttafel laat stralen!
- Schil de peren, maar laat het steeltje eraan. Zet de peren rechtop in het pannetje en pocheer ze net onder het kookpunt in circa 25 minuten, tot ze bijna gaar zijn. Neem het pannetje van het vuur en laat de peren in de siroop volledig afkoelen. Haal de peren daarna voorzichtig uit de siroop.
- Hak de pistachenoten fijn. Klop in een pannetje op laag vuur de eidooiers met de champagne, suiker en Marc-de-champagne-azijn krachtig tot een luchtige, schuimige sabayon. Snijd van elke peer aan de onderkant een dun plakje af, zodat ze stevig rechtop blijven staan. Zet op ieder bord een peer. Schep wat sabayon rondom de peren en bestrooi met de gehakte pistachenoten en wat verkruimelde Cantuccini.