christmas

dessert

4 - 6 Servings

5 uur

Koffie panna cotta

Koffiegenot in dessertvorm! Deze koffie panna cotta is onweerstaanbaar door het laagje Hazelnut Spread en de knapperige Amarettini. Serveer als elegante afsluiter van een diner of gewoon als verwenmoment.

Ingrediënten

6 blaadjes gelatine
400 ml volle melk
415 ml slagroom
1 el slagroom
25 g kristalsuiker
1 vanillestokje
3 zakjes oplosespresso (1,8gr per zakje
zeezout

Bereidingswijze

  1. Schraap het merg uit het vanillestokje. Doe de melk, 400 ml slagroom, het vanillemerg en het vanillestokje in een pan. Roer de suiker en oplosespresso erdoor. Zet de pan op laag tot middelhoog vuur en breng het mengsel tegen de kook aan. Neem dan de pan van het vuur
  2. Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water, knijp het water eruit en roer de gelatine door het hete roommengsel tot alles is opgelost. Verwijder het vanillestokje en laat het mengsel ca. 10 minuten afkoelen
  3. Verdeel het panna cotta-mengsel over 6 vormpjes en zet in de koelkast om 4-5 uur op te stijven. Verwarm in een pannetje de resterende slagroom samen met de Hazelnut Spread en een snuf zeezout tot het mooi vloeibaar is
  4. Besmeer de opgesteven panna cotta’s met de hazelnootcrème en bestrooi met wat verkruimelde Amarettini.

Laat je inspireren...