Deze knolselderijsoep krijgt een upgrade met Extra vierge olijfolie met eekhoorntjesbrood. De aardse smaken worden versterkt door gebakken shiitake en krokante knolselderijblokjes. Serveren met onze Snack Toast Tomato & Oregano en genieten maar!
christmas
soup
Knolselderijsoep met extra vierge olijfolie met eekhoorntjesbrood
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Schil de knolselderij met een scherp mes en snijd in blokjes. Bewaar wat kleine blokjes knolselderij ter garnering. Snijd de ui en knoflook in grove stukken. Verwarm een soeppan met wat Bak- & braadolijfolie en fruit hierin de ui met een snuf zout tot hij glazig is. Voeg de grofgehakte knoflook toe en bak nog even mee.
- Roer vervolgens de knolselderijblokjes erdoor en bak kort aan. Schenk water in de pan tot de knolselderij net onderstaat. Bind 10 takjes tijm samen, voeg ze samen met de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat ca. 15-20 minuten zachtjes koken tot de knolselderij gaar is.
- Bak intussen de blokjes knolselderij voor de garnering goudbruin in wat Bak- & braadolijfolie. Snijd de shiitake in blokjes en bak deze kort mee en voeg de blaadjes van 2 takjes tijm toe. Verwijder de takjes tijm uit de soep en pureer glad met een staafmixer. Schenk de soep terug in de pan en verwarm goed door. Proef en voeg naar smaak nog zout en/of peper en de kookroom toe
- Schenk de soep in diepe borden. Garneer met de gebakken knolselderijblokjes, shiitake en een mooie drizzle van Extra vierge olijfolie met eekhoorntjesbrood. Serveer met knapperige Snack Toast Tomato & Oregano