soup

8 - 10 Servings

Aardappelsoep

Een soep als start van je diner is altijd een succes. Maak het extra bijzonder en zet deze aardappelsoep met Extra vierge olijfolie met witte truffel & Gerookt Italiaans zout op tafel. Een heerlijke romige lekkernij!

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappelen
3 Prei
200 ml Gehakte peterselie
(Slag)room
500 gr Gemengde paddenstoelen
1250 ml Ggroentebouillon
2 bollen Knoflook
1 bosje Tijm
Smoked Italian salt
Peper

Bereidingswijze

  1. Leg de knoflookbollen in een ovenschaal en vul met Liguritio extra vierge olijfolie, zodat de knoflook in een laag olijfolie staat. Zet dit voor circa 2 uur in de oven op 120 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd het wit van de prei in ringen. Verwarm de Liguritio extra vierge olijfolie in een grote pan en fruit de prei op laag vuur. Blus af met bouillon. Voeg dan de aardappelblokjes en een bosje samengebonden tijm toe in de pan en kook gaar in ± 20 minuten.
  2. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Bak ze krokant in de Liguritio extra vierge olijfolie in een aparte pan en kruid met wat peper. Haal het bosje tijm uit de soep, voeg de gepofte knoflook en (slag)room toe en pureer de soep mooi glad. Breng op smaak met Smoked Italian Salt.
  3. Schenk de soep in kommetjes en garneer met wat paddenstoelen, peterselie en Extra vierge olijfolie met witte truffel. Serveer de soep met Long potato chips Cheese & Spring Onion.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten