poultry

4 personen Servings

1,5 uur

Kiprollade

Met deze kiprollade zet je een feestje op tafel! Je kunt het al deels voorbereiden voordat je gasten arriveren. Kies in dit recept een smakelijke vulling naar keuze: pesto-truffel, prosciutto of zongedroogde tomaat. Voor welke ga jij?

Ingrediënten

700 gr kippendijen
1 dl olijfolie naar keuze
Aluminiumfolie
Vulling pesto-truffel -
200 gr gebakken paddenstoelen
20 gr gebakken pijnboompitjes
Peper en zout
Vulling zongedroogde tomaat -
100 gr zongedroogde tomaat
100 gr mozzarella in plakjes
Peper en zout
Vulling prosciutto -
5 plakken prosciutto
80 gr roomkaas
Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Leg de kippendijen op een snijplank en sla ze plat. Neem een ruim stuk aluminiumfolie en wrijf dit in met olijfolie naar keuze. Leg de kippendijen naast elkaar in twee rijen op het folie, en zorg dat ze elkaar overlappen zodat er geen openingen zijn.
  2. Beleg de kippendijen met bovengenoemde producten afhankelijk van welke vulling je kiest. Maak een stevige rol met het aluminiumfolie. Leg deze in een braadslede of op een bakplaat met een extra vel aluminiumfolie.
  3. Bak de rollade 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Verwijder het aluminiumfolie en bak de rollade nog 15 minuten in de oven.
  4. Serveer de rollade met de pesto-truffelvulling met de Beetroot Sauce, de rollade met zongedroogde tomaat met de Yellow bell pepper of gebruik de San marzano tomato ketchup bij de rollade met prosciotto-vulling.
  5. Geniet ervan!

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten