vegetables

4 personen Servings

35 minuten

Gestoofde spruitjes

Een heerlijk winters bijgerecht dat perfect is voor de feestdagen: gestoofde spruitjes! Deze kleine kooltjes worden zorgvuldig gesmoord in onze Winter-balsamicoazijn, waardoor ze een verrukkelijke zoetzure smaak krijgen die perfect past bij elke feestelijke maaltijd.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode ui fijn. Maak de spruitjes schoon en halveer. Doe wat Bak- & braadolijfolie in een pan en voeg de spruitjes en rode ui toe. Fruit ze heel even aan.
  2. Voeg 100 ml water en 25 ml Winter-balsamicoazijn toe en zet de deksel op de pan. Smoor de spuitjes in 15-20 minuten op laag vuur beetgaar. Schep ze regelmatig om. Haal de laatste 6 minuten de deksel van de pan.
  3. Voeg voor het serveren nog 25 ml Winter-balsamicoazijn toe, 25 ml Extra vierge olijfolie met knoflook en breng op smaak met wat zout en Chopped chili peppers.
  4. Enjoy!

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten