salad

0 - 0 Servings

Winterse salade met broccoli & pompoen

Een warme salade met een winters vleugje. Deze salade is gevuld met pompoen en broccoli en krijgt een finishing touch met onze Coratina extra vierge olijfolie en Pomodoro della mama tomaatjes. Maak deze salade op een donkere, koude dag en je warmt vanzelf weer terug op!

Ingrediënten

Coratina
Pesto topping
500 gr broccoli
1/2 pompoen
200 gr Taleggio kaas
75 gr gezouten pecannoten
100 gr spinazie

Bereidingswijze

  1. Zet een pan met water op en breng aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer deze circa 3 minuten in het kokende water tot ze beetgaar zijn. Giet vervolgens af en spoel koud na.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden. Snijd vervolgens de pompoen in parten en leg deze in een ovenschaal. Verdeel de rozemarijn takjes over de pompoen heen en besprenkel ruim met de Coratina extra vierge olijfolie. Maak af met wat peper en zout en grill in de oven voor circa 30 minuten.
  3. Snijd de Taleggio kaas in blokjes. Verdeel de spinazie over een grote schaal en leg daar de broccoli en pompoen op. Voeg vervolgens de Taleggio kaas, Pomodoro della mamma en pecannoten toe.
  4. Maak de salade af met de Pesto topping en wat Coratina extra vierge olijfolie.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten