dessert

3 - 4 Servings

0 min

Balsamico ijs

Verrassend maar een echte aanrader: Balsamico ijs! In combinatie met aardbeien zorgt het Balsamico ijs voor een echte smaaksensatie.

Leuk om te weten:

Het evenwicht van oude balsamico en de milde smaak door de kastanjehouten vaten, zorgen voor een fijne, harmonische en zoet-zure smaak. Aangenaam zoet, licht bitter, met aroma's van Trebbiano gekookte most.

AcetoBalsamico di Modena Rosso IGPwordt gerijpt in kastanjehouten vaten. Om een uitstekend product te verkrijgen worden in de oude fabriek alle regels volgens de traditie in acht genomen. De traditie wordt al vier generaties doorgegeven.

Een goede balsamico kan het beste aan het einde van het koken pas worden toegevoegd aan een gerecht. Op deze manier behoudt de balsamico zijn geur, smaak en aroma's.

Rode balsamico azijnis aan te raden bij: gebraden en gegrild vlees, kaas, omeletten, salades en rauwe, gekookte en gegrilde groenten.

Buon appetito!

Ingrediënten

90 ml AcetoBalsamico di Modena IGP Rosso(balsamico azijn rood label)
1 Vanillestokje
4 Eidooiers
500 ml Slagroom
175 g Bruine basterd suiker

Bereidingswijze

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en haal het merg eruit. Doe de room in een steelpan, voeg het vanillestokje en merg toe en breng dit aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes trekken (niet koken!), neem de pan van het vuur. Klop de eierdooiers met de suiker tot een romig, lichtbruin mengsel en giet, al roerend het warme roommengsel er langzaam bij.
  2. Doe het vanille-room-mengsel terug in de steelpan en laat het op een matige warmtebron binden. (let op: het mengsel mag niet koken!). Blijf roeren om schiften te voorkomen. Giet het mengsel door een zeef in een kom en laat het door en door koud worden. Draai er volgens de gebruiksaanwijzingen van de ijsmachine ijs van en voeg tegen het einde van het vriesproces de AcetoBalsamico di Modena Rosso IGPtoe.
  3. Geen ijsmachine? Zet het 2 uur in een vriezer van -18ᵒC. Meng het na deze 2 uur met een vork zodat de ijskristallen kapot gaan. Herhaal dit proces daarna elke 30 minuten. Voeg na 8 keer mengen de AcetoBalsamico di Modena Rosso IGPerdoor. Serveer direct of bewaar het ijs in een diepvriesdoos in de vriezer.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten