fish

3 - 4 Servings

Gemarineerde zalm

Naast vlees, is vis natuurlijk ook waanzinnig lekker op de barbecue! Waan je in de oosterse sferen met deze héérlijke zalm gemarineerd in onze Teriyaki Lime Sauce. Maak het gerecht compleet met de noodlesalade en voilà: een gerecht om mee te pronken!

Ingrediënten

500 gr zalm met huid
250 gr gekookte noodles
4 lente-ui
1 venkel
Teriyaki Lime Sauce
75 gr sojaboontjes
1/2 el furikake

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de zalm rijkelijk met de Lemon & Herb Rub. Bereid dan eerst de noodlesalade, voordat je de zalm klaarmaakt op de barbecue. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en de venkel in grove stukken. Doe vervolgens de noodles, sojaboontjes, lente-ui en Roasted Sesame Dressing in een kom. Meng alles goed door elkaar en strooi er als laatste de furikake overheen.
  2. Gril de venkel op de barbecue en schroei de zalm op de vleeskant kort dicht op de barbecue. Draai de zalm om met behulp van een paletmes en gril hem nu gaar op de huidkant. De huid zal volledig verbranden, maar dit zorgt ervoor dat de zalm beschermd wordt.
  3. Smeer de zalm na het omdraaien direct in met de Teriyaki Lime Sauce en blijf dit regelmatig herhalen. Wanneer de zalm en venkel gaar zijn, kun je het gerecht serveren!

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten