poultry

4 - 0 Servings

Gerookte eendenborstcarpaccio

De feestdagen staan in het teken van lekker, maar veel eten. Start daarom je diner met een licht voorgerecht! Deze gerookte eendenborstcarpaccio is daarnaast ook nog eens heel fris door de toevoeging van verse sinaasappel en Extra vierge olijfolie met sinaasappel. Genieten!

Ingrediënten

250 gr Gerookte eendenborst
Cumberland sauce
met sinaasappel
15 gr Veldsla
2 Handsinaasappels
20 Pecannoten

Bereidingswijze

  1. Snijd de voor- en achterkant van de sinaasappels. Zet de vrucht rechtop en snijd de schil er dik af, zodat het buitenste velletje er ook af is. Snijd de sinaasappels en de eendenborst vervolgens in dunne plakjes.
  2. Verdeel de sinaasappelplakjes over 4 borden en drapeer de eendenborst eroverheen.
  3. Meng de veldsla met de Extra vierge olijfolie met sinaasappel.
  4. Giet de Cumberland Sauce over de carpaccio en garneer met de veldsla en pecannoten.
  5. Eet smakelijk!

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten