dessert

4 - 0 Servings

30 minuten

Hazelnoot tiramisu

Tiramisu… Dat lust toch werkelijk iedereen?! In dit recept heeft de klassieke tiramisu een overheerlijke twist met hazelnoten. Een spectaculaire afsluiter van je diner! Tip: je kunt de tiramisu 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast, et voilà: tijdens het kerstdiner tover je snel en met gemak een toetje op tafel!

Ingrediënten

50 gr Gepelde Hazelnoten
4 el Chocoladeschilfers
250 gr Mascarpone
2 Eieren
50 gr Suiker
100 ml Koffie
2 el Hazelnootlikeur

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren. Klop het eigeel op met suiker in circa 4 minuten met de mixer, totdat het licht en luchtig is. Roer de mascarpone en Hazelnut spread erdoorheen. Klop de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door het mascarponemengsel.
  2. Meng de hazelnootlikeur met de koffie en schenk dit over de Cantuccini alle Mandorle. Rooster de hazelnoten kort (tot ze lichtjes beginnen te kleuren) en hak ze daarna in grove stukken.
  3. Doe een laagje Cantuccini alle Mandorle in de glaasjes, schep het mascarponemengsel erop en de helft van de gehakte hazelnoten. Herhaal dit nog een keer: een laagje Cantuccini alle Mandorle, mascarponemengsel en de rest van de hazelnoten.
  4. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de glaasjes met de chocoladeschilfers en serveer.
  5. Buon Appetito!

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten