dessert

8 - 0 Servings

25 minuten

Pistache semifreddo

Hemels, deze pistache semifreddo met een crunchy bite van pistachenoten… Semifreddo is een typisch Italiaans nagerecht; het betekent half bevroren ijs. Heerlijk om te serveren met wat stukjes van onze Pistachio Nougat! Tip: Wil je de dag erna nog een stukje? Bewaar alvast wat van de semifreddo in de vriezer. Want alles wat je op tafel zet, gaat gegarandeerd op!

Ingrediënten

4 Eieren
175 gr Pistachenoten
4 Cuillères À Soupe De Copeaux De Chocolat
500 ml Slagroom
50 De Noisettes Décortiquées
Zout
2 Cuillères À Soupe De Liqueur De Noisette
100 gr Suiker
250 Mascarpone
2 Oeufs
100 gr Frambozen
50 g De Sucre
100 ml De Café

Bereidingswijze

  1. Maal de pistachenoten fijn in een keukenmachine. Splits de eieren in 2 aparte kommen. Klop de eiwitten stijf met een flinke snuf zout. Klop in een andere kom het eigeel met de suiker en de Pistachio spread. Klop in een derde kom de slagroom licht stijf.
  2. Meng 150 g pistachenoten met het eigeel. Voeg de helft van de slagroom toe aan het pistachemengsel en roer het goed door. Voeg nu ook de rest van de slagroom toe.
  3. tenslotte de eiwitten voorzichtig door het pistachemengsel. Zorg ervoor dat je niet alle lucht eruit spatelt. Doe het mengsel in een cakevorm.
  4. Laat het ijs minimaal 4 uur opstijven in de vriezer. Haal een kwartier voor serveren uit de vriezer en garneer met frambozen, de overige pistachenoten en fijngesneden Pistachio nougat.
  5. Geniet ervan!

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten