Deze gegrilde honingperzikjes zien er niet alleen fantastisch uit, ze smaken ook fantastisch! Je maakt ze met een sausje van Portugese marsalawijn, noten en rozijnen en serveert ze met gegrilde hamplakken.
fruit
3 - 4 Servings
15 min
Gegrilde honingperziken
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Week de rozijnen ongeveer een kwartiertje in de marsalawijn.
- Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en gril de plakken ham zodat er een mooi ruitjespatroon ontstaat. Leg de hamplakken daarna op een schaal.
- Tijd voor de perziken. Gril deze aan beide kanten tot ze bruin beginnen te kleuren en voeg daarna de honing met noten toe. Wacht tot de honing kristalliseert en zet daarna het vuur uit. Blus de boel af met de rozijnen en marsalawijn.
- Hak de rozemarijnblaadjes fi jn. Zet het vuur weer aan, voeg de rozemarijnblaadjes aan het mengsel toe en laat inkoken tot er een stroperige saus ontstaat.
- Leg de gegrilde ham en de zoete honingperziken op een bord. Giet de saus eroverheen en breng het gerecht verder op smaak met wat zeezout en zwarte peper.