salad

0 - 1 Servings

12:20 am

Pasta Salad

Italië in een pot! Heerlijke Italiaanse pastasalade met tomaat, mozzarella, pijnboompitjes, rucola en een verfijnde basilicum pestodressing. Als Salad in a Jar lekker en gezond voor op het werk.

Lekker en gezond gaan prima samen. Salades zijn hiervan een goed voorbeeld. De mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos. En een salade meenemen voor onderweg, op je werk, of voor een picknick wordt nu extra gemakkelijk met een Salad in a Jar. Hierin blijft de salade lekker fris en het is bovendien reuze makkelijk om te maken.

Ingrediënten

75 gram Fusilli di Mais (glutenvrije pasta)
25 gram/ 2 eetlepels Pomodori Aromatizzati
8 kerstomaten
10 kleine mozzarella balletjes
25 gram rucola
15 gram pijnboompitjes
10 blaadjes basilicum
1,5 eetlepel

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta in 10 minuten gaar. Giet af en koel onder koud stromend water. Halveer de kerstomaten en mozzarella bolletjes. Rooster desgewenst de pijnboompitten.
  2. Bouw de salade als volgt op: Maak de dressing en doe deze als eerste in de pot. Voeg achtereenvolgens de pasta, Pomodori Aromatizzati, kerstomaten en mozzarella balletjes in laagjes toe. Leg de rucola er bovenop. Garneer met pijnboompitten en basilicum.
  3. TIP: Gebruik als dressing 2 el Sweet Basil & Tomato Splash (basilicum-tomaten vinaigrette).

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten