meat
3 - 4 Servings
15 min
Runderstoofpotje
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Bestrooi de vleesbokjes naar smaak met peper en zout. Braad ze met Bak & Braad Olijfolie in een stoofpan aan alle zijden even aan. Neem het vlees eruit en leg apart. Snijd de uien in grove stukken en de winterpeen in blokjes. Bak deze in dezelfde pan en doe het vlees er na ca. 10 minuten weer bij.
- Giet het flesje bier erbij en voeg Saba Mosto d’Uva Cotto, Aceto Balsamico di Modena IGP Rosso, Garlic Mustard, bouillonblokje, tijm en laurier toe. Laat het geheel ten minste 3 uur, maar liever een halve dag of langer, op laag vuur sudderen. Neem de laatste 3 kwartier het deksel van de pan om de saus wat te laten indikken. Serveer dit stoofgerecht met rustiek brood.
- Variatietip Liever zonder bier? Voeg dan 250 ml water toe en naar smaak een extra bouillonblokje.