meat
3 - 4 Servings
30 min
Steak de Chevreuil
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 ᵒC. Meng de Tagine Spices met de Hazelnootolie en verdeel over 2 schalen. Snijd de aardappelen en rode bieten in schijven van een 0,5 cm dik en meng deze, elk in een andere schaal, met het kruidenolie mengsel. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Leg op de een de aardappelschijfjes en op de ander de rode bieten schijfjes. Zorg ervoor dat de schijfjes van elkaar liggen en bak ze in 20 min. krokant in de oven.
- Verwarm de wildfond in een steelpan. Voeg de sjalotten en tijm toe. Laat de fond zachtjes koken totdat de sjalotten beetgaar zijn en haal deze dan uit de fond. Maak 2 tl maïzena aan met koud water en roer goed los. Voeg het papje toe aan de fond en laat het licht koken tot het indikt. Zorg ervoor dat de fond warm blijft. Verwarm ondertussen ook de Chutney Strawberry & Onion.
- Halveer voorzichtig de sjalotten en meng deze met de Vincotto Vinegar Fig. Bak de sjalotten vervolgens in een pan totdat ze karameliseren. Verwarm de boter in een pan en laat dit goed heet worden. Dep de hertenbiefstukken droog met keukenpapier en bak aan beide zijden in 5 min. rosé.
- Stapel de aardappelen en rode bieten om en om. Serveer deze samen bij de biefstuk met Chutney Strawberry & Onion, wildfond en gekarameliseerde sjalotten. Garneer met verse vijgen.